Stränder och bad

Stockholm ligger precis vid vattnet och närheten till vattnet gör att det finns massor av härliga badplatser att njuta av i staden. Det är få huvudstäder i världen som erbjuder denna fantastiska möjlighet att njuta av svalkande dopp, varma solbad och hopp från klippor mitt i city och ett stenkast från storstadens puls. Det finns allt från havsbad med klippor och sandstränder till mysiga badplatser vid insjöar och varma bassängbad i Stockholm. Här tipsar vi om Stockholms bästa badplatser.

Fredhälls klippbad

Mitt på Kungsholmen ligger Fredhälls klippbad.bad i stockholm Där finns ett badhus med klippor och bryggor som är öppet dagtid. Kvällstid kan man bada från klipporna precis utanför badhuset och Fredhäll bjuder på en härligt ljuvlig kvällssol.

Smedsuddsbadet

Smedsuddsbadet ligger på Kungsholmens sydligaste spets, vid Riddarfjärden och Rålambhovsparken. Det är en badplats som är populär bland ungdomar och barnfamiljer och där finns både en kiosk och kajakuthyrning. Smedsuddsbadet håller en hög kvalitet och många anser att det är stadens finaste badplats, därför kan det också vara lite trångt under de varmaste dagarna sommartid. Från detta bad ser du hela vägen till Gamla Stan och här kan du läsa om flera hotell i Gamla Stan som jag gillar.

Långholmens bad

Innerstadsbornas favoritbadplats är Långholmens bad. Det ligger precis vid Långholmens hotell. På Långholmens badplats finns en stor strand, men också badklippor som ligger en liten bit därifrån. Utsikten över Riddarfjärden och Stadshuset är mäktig och det finns också en kiosk vid stranden.

Eriksdalsbadet

Vill man inte bada i havet, men ändå vill njuta av utomhusbad är Eriksdalsbadet rätt plats. Där finns nämligen flertalet utomhusbassänger för både stora och små. Eriksdalsbadet ligger på Södermalm, vid Skanstulls tunnelbanestation.

Kampementsbadet

Kampementsbadet som ligger på Gärdet är ett trevligt bassängbad som är betydligt mindre och mysigare än Eriksdalsbadet. Där finns en barnpool och en 25-meterspool samt rymliga gräsytor.

Flatenbadet

Flatenbadet ligger på söder, nära Älta och Skarpnäck, och badar gör man i sjön Flaten. Det är en badplats med både stränder och klippor. Just klipporna har gjort Flatenbadet känt eftersom de bildar en fin platå där man kan hoppa från olika höjder. Det finns också ett hopptorn. Förutom bad så finns även camping, café, minigolf och tennis vid Flatenbadet.

Johannesdalsbadet

En rätt så okänd pärla bland badstränder är Johannesdalsbadet. Det är ett strandbad vid Mälaren som ligger i Vårberg. Det finns branta trätrappor som leder ner till badviken och när man kommer nerför trapporna får man lön för mödan när man ser den vackra lilla badviken som har en känsla av Österlen.