Sevärdheter

Stockholm är en av världens vackraste huvudstäder. Staden har en 750 år lång historia med många vackra byggnader. Dessutom är staden byggd på 14 öar som är sammanlänkade med 57 broar. Närheten till vattnet och naturen är kännetecknande för staden. Att de flesta av Stockholms sevärdheter nås till fots är ett extra plus eftersom det ger möjligheter att uppleva mycket under en begränsad tid.

Gamla Stan

Ett måste under ett besök i Stockholm är att besöka Gamla stan.hotell gamla stan Det är en av världens bäst bevarade medeltida stadskärnor. Där kan man vandra runt på små vindlande kullerstensgator, titta på mäktiga medeltidsbyggnader och titta in i små butiker fyllda med konst, hantverk och antikviteter. Passa på att besöka någon av alla de mysiga caféerna i Gamla stan. I Gamla stan hittar man också två av stadens mest kända sevärdheter, nämligen det Kungliga Slottet och Storkyrkan.

Djurgården

Den gröna ön Djurgården rymmer några av Stockholms mest populära attraktioner och sevärdheter. Där finns exempelvis världens äldsta friluftmuseum Skansen, där det finns bevarat gamla stadskvarter och lantgårdar från olika landskap i Sverige. På Djurgården finns också Junibacken som är ett lekfullt museum med Astrid Lindgrens barnböcker i fokus. Det världsberömda regalskeppet Vasa finns också att skåda på Djurgården, liksom nöjesparken Gröna Lund.

Stockholm från vattnet eller luften

Något man inte bör missa under ett besök i Stockholm är att uppleva staden från vattnet. Det finns flertalet olika sightseeingturer att välja bland för den som vill uppleva Stockholm från en annan vy än den man kan uppleva till fots. Stockholm har också en fantastisk skärgård med fler än 30 000 öar, kobbar och skär. Vill man se Stockholm från ett annat perspektiv rekommenderas också ett besök i Kaknästornet, som är 155 meter högt och som bjuder på en magnifik utsikt. Man kan se hela sex mil i klart väder. Tornet byggdes ursprungligen för tevesändningar och används till det än idag, men det är också en populär utkiksplats och det finns både café och restaurang i Kaknästornet. Katarinahissen är en annan sevärdhet som bjuder på en fin utsikt. Den ligger i Gamla stan och är 38 meter hög. Redan 1883 byggdes hissen ursprungligen, men den revs 1933 och en ny byggdes 1935. Även Stadshuset, där Nobelfesten hålls varje år, har ett torn varifrån man kan få en magnifik utsikt över vår vackra huvudstad.